Documentaire: The Uncertainty has Settled

Een docu van Martijn Poels

Marijn Poels lanceerde vorig jaar een documentaire over klimaatverandering, waarin hij op onderzoek gaat naar de impact van klimaatverandering. Hij stelt verschillende klimaatwetenschappers de vraag of er inderdaad sprake is van klimaatverandering en in hoeverre de mens daar invloed op heeft. Marijn Poels probeert ook te achterhalen waarom de meningen over dit onderwerp zo verdeeld zijn.

The Uncertainty Has Settled‘ ging in februari 2017 in première tijdens het Berlin Independent Film Festival en werd daar bekroond als beste documentaire. Sinds november 2018 is de volledige documentaire echter ook gratis te bekijken op de YouTube pagina van de documentairemaker.

Marijn Poels (Meerlo, 10 juli 1975) is een Nederlands onafhankelijk film- en documentairemaker. Hij maakte onder meer de films "The Uncertainty Has Settled", Pablo, Ageless Friends en de documentairereeksen L1mburg Helpt (2009 en 2012).

De in Swolgen en Berlijn woonachtige Poels maakt films over internationale vraagstukken op sociaal, economisch en politiek gebied. In 2009 schreef hij zijn eerste boek Tussen twee werelden. Poels' filmstijl wordt gekenmerkt door realliferegistratie. De kijker krijgt een realistische inkijk in de werkelijkheid zonder dat hieraan een mening is gekoppeld.

Trilogie

In zijn eerste deel van de geplande trilogie "The Uncertainty Has Settled" stelt hij klimaatverandering en de huidige energiepolitiek ter discussie. Poels vindt dat het klimaatdebat religieuze vormen aanneemt waardoor de nuance vaak ontbreekt. In deel 2 van zijn trilogie; "PARADOGMA" gaat Poels dieper in op het fenomeen verkettering en het negeren van afwijkende perspectieven, hij onderzoekt wat het mechanisme is achter de tirannie van de ‘meerheidsmening’. En welke psychologische factoren een rol spelen in de bescherming van ons gevoel dat vaak vermomd als ‘de waarheid’ onze ratio uitschakelt. En wat de gevolgen kunnen zijn als mensen niet meer luisteren. de titel "PARADOGMA" is een samentrekking van de woorden 'paradigma' en 'dogma'. De film ging 19 september 2018 in voor-première in Potsdam (Duitsland)

Bron: Wikipedia

WEERHUISKE.nl

Onze 1e website om onze weerdata en gevens te presenteren, online sinds 2012. Tegenwoordig ziet u op deze website de weergegevens van weerdiensten zoals Weeronline en Buienrader.

KLIK

WSGB.nl

Onze 2e website om onze weerdata en gevens te presenteren, online sinds 2012. Hier presenteren wij puur onze eigen gegevens en de weersverwachting.

KLIK voor de mirror KLIK

Colandino.nl

Op deze website tonen we de hardware van ons weerstation en geven we ook uitgebeide omschrijvingen en reviews over gebruikte hardware. Onder andere Raspberry Pi, Arduino, Linux, Zelfbouw enz..

KLIK